Суд визнав законним десятимільйонний штраф "Борисполя"

Середа, 31 серпня 2011, 18:23

Київський апеляційний госпсуд 22 серпня визнав законним накладення АМКУ в 2009 році штрафу в розмірі 10 мільйонів гривень на аеропорт "Бориспіль" за зловживання монопольним становищем при наданні послуг із заправки авіапаливом.

Про це йдеться в постанові суду, текст якого мають "Українські новини".

Апеляційний суд скасував рішення Господарського суду Києва від 10 травня, який визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету, за нововиявленими обставинами.

Як повідомляло агентство, 28 квітня 2009 року АМКУ оштрафував "Бориспіль" на 10 мільйонів гривень і спільне підприємство "Кребо" на 25 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем.

Також АМКУ оштрафував "Кребо", компанію "Укртатнафту" і "Лук-Авіа Ойл" на загальну суму 230 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем при встановленні завищених цін на авіапаливо в аеропорту "Бориспіль".

У березні 2011 року перший заступник голови комітету Юрій Кравченко повідомив, що "Бориспіль" сплатив 10 мільйонів гривень штрафу до держбюджету, а решта компаній продовжують оскаржувати рішення АМКУ в судах.