На розмежування земель потрібно 600 мільйонів

П'ятниця, 26 серпня 2011, 18:29

На проведення робіт із розмежування земель державної та комунальної власності в Україні необхідно 600 млн. гривень.

Про це заявив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів Микола Калюжний на розширеній нараді-семінарі з питань запровадження ринку землі в Івано-Франківську, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо в цілому в Україні нам потрібно було 2,5 млрд. гривень на проведення робіт із розмежування земель державної та комунальної власності, то ми зменшили майже в 4 рази вартість робіт і нині нам потрібно 600 млн. гривень для того, щоб ми завершили ці роботи", - сказав він.

Калюжний зазначив, що Держземагентство розробило новий законопроект щодо спрощення процедури розмежування земель державної та комунальної власності, який минулої середи схвалив Кабінет міністрів.

За його словами, наступного тижня документ зареєструють у Верховній раді.

Згідно із законопроектом роботи із розмежування земель державної та комунальної власності мають бути завершені до 1 січня 2015 року.

"Законодавчо буде встановлений термін завершення таких робіт. У нас є три роки для того, щоб ми провели повний цикл, повну процедуру розмежування земель державної та комунальної власності", - пояснив Калюжний.

За його словами, незважаючи на те, що в Україні вже 7 років ведуться роботи із розмежування земель, зараз тільки 0,6% земель державної та комунальної власності розмежовані.

"Якщо до 1 січня (2015 року) ми не проведемо цієї роботи, то в межах населених пунктів вже буде земля державної власності, якою керуватимуть районні або обласні державний адміністрації", - зазначив Калюжний.

Він розповів, що роботи із розмежування земель державної та комунальної власності будуть проводити "виключно на планово-картографічному матеріалі, який є в кожному населеному пункті".

"У межах населених пунктів будуть долучатися тільки кадастрові плани земель державної власності, за межами населених пунктів - тільки кадастрові плани земель комунальної власності", - уточнив Калюжний.

Він пояснив, що робота завершиться, коли буде прийняте відповідне рішення і внесене до бази даних державного земельного кадастру.

"Тоді земля буде передана в комунальну власність і робота буде завершена", - підсумував заступник голови Держземагентства.