Янукович хоче в ЄС, бо не бачить майбутнього з Росією

Четвер, 25 серпня 2011, 11:59

Президент Віктор Янукович заявив, що майбутнє України - в Європі.

Про це він сказав виданню The Wall Street Journal, передає прес-служба президента.

"Я вірю, що майбутнє України - в Європі. Хоча наш історичний зв'язок з Росією і надалі відіграватиме значну роль, ключ до процвітання нашого народу та розвитку наших природних і людських ресурсів - у глибокій, більш досконалій інтеграції в європейські та західні структури", - цитує Януковича прес-служба.

Глава держави підкреслив, що Україна відіграє роль містка, що поєднує європейський, російський та азіатський ринки.

"Україні потрібна Європа, і, що не менш важливо, Європа не може собі дозволити залишити Україну позаду", - наголосив він.

"Країна, територія якої більша за Францію, має третину світових запасів чорноземів - найродючіших ґрунтів у світі, завдяки яким Україну часто називали "житницею Європи", - продовжив Янукович.

За словами президента, розвідка сланцевих і шельфових родовищ забезпечить диверсифікацію поставок енергоресурсів та допоможе уникнути непередбачуваних у майбутньому криз.

"Наші міцні економічні зв'язки з ЄС тільки розширюватимуться після підписання Угоди про асоціацію наприкінці 2011 року, що слугуватиме плацдармом для набуття повноправного членства в ЄС у майбутньому", - нагалосив Янукович.

Окрім того, на думку президента, енергетична безпека України занадто довго підривалася непередбачуваними дипломатичними відносинами з Росією.

"Ми повинні також зосередитися на покращенні відносин із нашими російськими сусідами", - підкреслив Янукович.

Також Янукови заявив про необхідність позбавити владу, бізнес і судову систему "корупційних рудиментів радянської системи".

"Нікому не можна надавати імунітет, тим самим знімаючи відповідальність за його дії, незалежно від політичних поглядів чи соціального статусу", - резюмував президент.

На останок Янукович закликав Європу підтримати зусилля України.

"Наше майбутнє залежить від зміцнення зв'язків з ЄС, і сподіваюся, це, врешті-решт, приведе нашу країну до повноправного членства в ЄС", - підкреслив він.