Уряд хоче підтримати місцеві ради додатковими об'єктами

Понеділок, 15 серпня 2011, 10:10

Кабінет міністрів пропонує розширити перелік об'єктів, які безкоштовно передаються у комунальну власність, за рахунок підприємств, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів, і споруд, що використовуються для розвитку комунальних соцустанов.

Відповідний проект поправок до закону "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" зареєстрований у Верховній раді, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Проект включає до переліку на передачу в комунальну власність гуртожитки, об'єкти соціальної інфраструктури (навчальні заклади, заклади культури за винятком кінотеатрів, заклади охорони здоров'я, крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек, а також дитячі оздоровчі табори) та об'єкти незавершеного будівництва.

За даними Фонду держмайна, які наводяться у пояснювальній записці до проекту, в країні налічується 1094 житлових будинки і 76 гуртожитків, утримуваних на балансах підприємств, щодо яких порушені справи про банкрутство.

Загальна площа цих об'єктів житлового фонду - 658,13 тис. кв м, оціночна вартість капремонту і техпереоснасткі - 382,3 млн. гривень.

Також законопроект передбачає передачу в комунальну власність нерухомого майна Збройних сил України в процесі реформування відомства.

У документі із посиланням на Міноборони ідеться про 16 підприємств-балансоутримувачів, щодо яких порушені справи про банкрутство або проводиться процедура ліквідації.

На балансі шести з них перебувають два гуртожитки, один дитсадок і 51 житловий будинок.

Як відзначається в пояснювальній записці, завдяки прийняттю законопроекту Кабмін розраховує покращити матеріально-технічну базу органів місцевого самоврядування.