Росіяни хочуть орендувати у Єжеля тренажер

Середа, 6 липня 2011, 20:03

Міністр оборони РФ Анатолій Сердюков під час зустрічі з українським колегою Михайлом Єжелем звернувся до нього з проханням передати Росії в оренду тренажер для палубної авіації НИТКА.

"Я підписав звернення до міністра оборони України з проханням передати в оренду або в якійсь іншій формі полігон НИТКА для тренувань палубної авіації", - сказав Сердюков, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Зі свого боку, Єжель висловив упевненість в тому, що російське прохання буде задоволено. "Я думаю, що питання буде вирішене позитивно. Це серйозна робота, і вона буде виконана", - сказав він.

Міністр зазначив, що даний полігон не представляє такого великого інтересу для України, так як в Україні немає ні авіаносців, ні, відповідно, палубної авіації. Саме тому, вважає він, враховуючи рівень взаємин між двома країнами, рішення буде позитивним.

Нагадаємо, 10 листопада 2010 року Єжель повідомив, що Кабінет міністрів має намір підвищити плату за використання російською авіацією Науково-випробувального тренажерного комплексу авіації у м. Саки, Крим.

Міністр зазначив, що на базі полігону, де знаходиться комплекс НИТКА, планується створити державне підприємство Міністерства оборони, в якому не буде військової частини.

НИТКА - спеціальний наземний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця і призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака на авіаносець.