Парламент "виручив" мільйон від продажу авто Литвина і його попередників

Вівторок, 5 липня 2011, 16:17

У 2011 році Апарат Верховної ради продав автомобілів з власного автопарку на 1,063 млн. гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на відповідь на запит про автомобілі, які держава надає для обслуговування спікера парламенту Володимира Литвина і колишніх голів парламенту.

У травні видання направило до парламенту прохання надати інформацію про скорочення автопарку Верховної Ради у зв'язку з фінансовою кризою.

Ще в 2009 році про такі плани парламенту повідомив депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, з метою економії державних коштів під час фінансової кризи було прийнято рішення зменшити автопарк спікера парламенту з двох до одного автомобіля.

Аналогічне скорочення мало відбутися з автопарком екс-голів Верховної ради, за якими також були закріплені по два автомобілі.

Замість детального відповіді Апарат Верховної ради повідомив: "Апарат Верховної ради не є розпорядником інформації щодо закріплення транспортних засобів для обслуговування посадових осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. На сьогодні за головами Верховної ради, які припинили свої повноваження, для забезпечення транспортного обслуговування закріплено по одному автомобілю. Крім того, інформуємо, що в 2011 році реалізовано автомобілів на суму 1063,8 тис. гривень (1,063 млн. гривень)".

З цієї відповіді, зокрема, так і не вдалося з'ясувати, скільки автомобілів нині закріплено державою за спікером парламенту Володимиром Литвином.

Як повідомлялося, згідно з декларацією Литвина, він володіє автомобілем Toyota Land Cruiser, а його сім'я - автомобілем Chrysler PT Cruiser.