В'єтнамська телеком-компанія готує інвестпроект в Україні

Вівторок, 26 липня 2011, 15:24

Делегація в'єтнамської телекомунікаційної компанії Viettel прибула в Україну для більш детального ознайомлення з українським ринком перед впровадженням інвестиційного проекту загальною вартістю 600 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

В'єтнамська компанія зацікавлена, зокрема, інвестувати в національний проект "Відкритий світ".

Згідно з проектом, серед українських школярів будуть поширені 1,5 млн. нетбуків, які дозволять вчитися за новою методологією, а також отримувати доступ до інформаційних баз мережі Інтернет.

У рамках угоди в Україні буде побудована оптоволоконна мережа широкосмугового доступу до Інтернет протяжністю 60 тис. км.

Для топ-менеджменту компанії-інвестора запланована низка зустрічей у Києві та Одесі з представниками влади, сфери освіти та бізнес-спільноти.

Візит делегації компанії Viettel триватиме до 29 липня.

Як повідомлялося, раніше Держінвестпроект підписав із в'єтнамською телекомунікаційною компанією Viettel базовий документ, який передбачає інвестиції в українську економіку в обсязі 600 млн. доларів протягом 5 років.

Компанія Viettel входить до числа 20 найбільших компаній цього сегменту, відзначають в агентстві.