Кабмін пропонує спростити відкриття ліцензій для підприємців

Понеділок, 25 липня 2011, 17:12

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді скасувати необхідність надання компаніями або приватними підприємцями виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців для отримання ліцензії на здійснення певних видів господарської діяльності.

Про це сказано в законопроекті №9022, що зареєстрований у Раді 20 липня, повідомляє агентство "Українські новини".

Кабмін пропонує парламентарям виключити з закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" норму, яка зобов'язує суб'єкта господарювання до заяви про надання ліцензії додавати ще й виписку з Єдиного держреєстру.

Також уряд пропонує зобов'язати уповноважений орган з питань держреєстрації забезпечувати на своєму офіційному сайті доступ до ним же визначеної інформації з держреєстру.

Кабмін у пояснювальній записці до законопроекту зазначає, що законопроект розроблений на основі доручення Комітету з економічних реформ при президенті за підсумками засідання, яке відбулося 28 вересня 2010 року.

Уряд наголошує, що суб'єкти госпдіяльності надають у заявах свої ідентифікаційні коди, за допомогою яких орган ліцензування зможе отримати дані з Єдиного держреєстру самостійно.

Як повідомлялося, 1 липня Кабмін затвердив розмір плати за надання органами державної статистики послуги з видачі довідки з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій.

Розмір плати за надання довідки становить 13 гривень або в разі прискореної її видачі 17-26 гривень.