Пінчук продає свій газ дорожче, ніж його купують заводи бізнесмена

П'ятниця, 22 липня 2011, 16:53

Компанія "Гео Альянс" примудряється продавати газ на ринку дорожче, ніж його купують заводи, що входять в холдинг East One.

Компанія "Гео Альянс", що належить Віктору Пінчуку, очікує, що в 2011 році зможе наростити видобуток газу на 60% - до 275 мільйонів кубометрів природного газу, передає "Дело".

Крім того, видобуток нафти та конденсату на її свердловинах зросте, як очікується, з 17 до 32 тисяч тонн.

У 2012 році компанія має намір збільшити обсяг видобутку до 320 мільйонів куб. м природного газу, 40 тисяч тонн конденсату і нафти.

Крім того, вона збирається продовжити скупку діючих на ринку компаній.

"Ми розглядаємо купівлю діючих компаній, оскільки вважаємо, що можемо створити додаткову вартість саме в оперативному управлінні ", - зазначила перший заступник гендиректора "Гео Альянсу" Галина Погорєлова.

Компанія продає весь видобутий газ на вільному ринку, оскільки, за словами менеджера, його ціна там - вища, ніж ціна газу, який купують промислові підприємства холдингу East One.

Нагадаємо, "Гео Альянс" розпочала роботу в 2004 році, отримавши кілька ліцензій на розробку надр, пізніше скупила кілька невеликих видобувних компаній, зокрема, "Природні ресурси", "Східний геологічний союз" і "Інтек Гео".

Кілька місяців тому компанія мала намір викупити контрольний пакет акцій Regal Petroleum, однак акціонери останньої визнали більш вигідним пропозицію "Смарт-груп", і продали компанію їй.