Ахметов об'єднав два банки

Понеділок, 18 липня 2011, 12:02

Перший український міжнародний банк приєднав до себе Донгорбанк.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ПУМБ.

"16 липня 2011 року відбулося об'єднання ПУМБ і Донгорбанку. Банки об'єднали баланси та мережі відділень, і з 18 липня банк почав роботу під спільним брендом ПУМБ. Таким чином, процес операційного злиття ПУМБ та Донгорбанку, що почався восени минулого року, успішно завершений", - вказується в прес-релізі.

У ньому також зазначається, що 15 липня загальні збори акціонерів ПУМБ ухвалили рішення про збільшення статутного капіталу та емісії акцій в обсязі зареєстрованого статутного капіталу Донгорбанку.

Акціонери також затвердили порядок та умови обміну акцій ПУМБ на акції Донгорбанку.

"Банки об'єднали баланси та затвердили передавальний акт. Це означає, що діяльність Донгорбанку як фінансової установи надалі не здійснюється і починається процес обміну акцій та реєстрацію статуту ПУМБ як банку-правонаступника", - підкреслюється в прес-релізі.

За даними банку, за рахунок об'єднання ПУМБ розширив мережу філій та відділень з 135 до 171, а власний банкоматний парк - з 649 до 851 одиниць.

"До моменту об'єднання була розроблена нова лінійка продуктів і тарифна сітка, а також здійснено приведення роботи головних офісів та мережі відділень до єдиних стандартів бізнесу. Завдяки збільшенню капіталізації, банк зможе підвищити кредитні ліміти для клієнтів", - відзначає прес-служба.

У прес-релізі також вказується, що об'єднаний банк увійшов до десятки найбільших фінінститутів України за основними фінансовими показниками.

Активи кредитно-фінансової установи на момент об'єднання склали 25,4 млрд. гривень, капітал - 3,7 млрд. гривень.

Кредитний портфель юридичних осіб нараховує 13,8 млрд. гривень, а фізичних осіб - 4,6 млрд. гривень.

Як повідомлялося, банки групи СКМ (ПУМБ, Донгорбанк і "Банк Ренесанс Капітал") мають намір до початку 2015 року збільшити частку на ринку за розміром активів більш ніж до 5%.

ПУМБ заснований в 1991 році. Його найбільшим акціонером є ТОВ "СКМ Фінанс" (89,87%).

До групи СКМ, яка є найбільшою фінансово-промисловою групою країни, входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл", НПК "Гірські машини" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.