НКРЕ забиратиме ліцензії у теплокомуненерго за відсутність лічильників

Середа, 13 липня 2011, 15:15

До кінця серпня всі підприємства теплокомуненерго мають бути обладнані лічильниками відпуску теплової енергії, а хто не впорається - з 1 вересня буде позбавлений ліцензії.

Про це сьогодні заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв під час селекторної наради з питань реформування ЖКГ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"До кінця серпня по всіх регіонах забезпечити оснащення підприємств комунальної теплоенергетики засобами обліку відпуску теплової енергії за кошти цих підприємств. Якщо лічильників не буде, НКРЕ буде анулювати ліцензію. Будь ласка, запишіть по всіх регіонах: ліцензій не буде з 1 вересня на тих підприємствах, які не будуть працювати з лічильниками", - сказав він.

Перший віце-прем'єр також зазначив, що лічильники для населення повинні бути встановлені по всій території Україні до кінця 2012 року.

За його словами, Кабмін у 2011 році року виділив 500 млн. гривень на установку лічильників для населення, 2012 року виділять 3-4 млрд. гривень на всі види лічильників.

Клюєв також підкреслив, що лічильники, які будуть закуповуватися для населення за бюджетні кошти, повинні бути вітчизняного виробництва.