Уряд віддасть Укргазбанк будь-кому з грошима?

Вівторок, 12 липня 2011, 09:25

Голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов заявив, що уряд може продати банк колишнім власникам, якщо переконається, що у них є гроші.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант Україна".

"Держава продасть банк будь-якому інвесторові, у якого будуть гроші. Таке питання з колишніми акціонерами може обговорюватися тоді, коли держава переконається, що у них є реальні гроші для такої угоди", - заявив Мамедов.

Окрім того, він повідомив, що частина кредитів, які роздавали колишні власники банку -  близько шести мільярдів гривень, може бути повернута за рахунок продажу активів фіну станови.

"Якщо банк оцінить, що розпочаті інвестпроекти можуть бути завершені, то заборгованість можна закрити. Ми розуміємо, що без списання певної суми всю заборгованість закрити не можна. Справа в тому, що по проблемних кредитах колишніх власників нараховані дуже великі відсотки і штрафи, виходячи зі ставок у 25-30% річних", - підкреслив Мамедов.

В той же час від додав, що мова не йде про повне списання.

"Ми розуміємо реальну суму боргу, поточну вартість цих активів. Виходячи з цих розрахунків можна отримати суму, можливу для погашення", - сказав банкір.

Окрім того, до кінця 2011 року банк планує наростити портфель кредитів до 2 мільярдів гривень.

"План до кінця року - наростити портфель корпоративних кредитів на 2 мільярди гривень, і це з урахуванням погашення позик".

Портфель роздрібних кредитів Укргазбанк планує збільшити до кінця 2011 року на 300 мільйонів гривень.