"Нафтогаз" почне модернізацію ГТС власним коштом

Понеділок, 11 липня 2011, 17:34

НАК "Нафтогаз України" в рамках проекту модернізації української газотранспортної системи розпочне реконструкцію лінійних споруд газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" за рахунок власних коштів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу держхолдингу.

"Враховуючи необхідність забезпечення належного рівня надійності роботи газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", керівництво компанії прийняло рішення щодо фінансування в 2011 році початку робіт із проекту "Реконструкція лінійних споруд газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" (I черга)" за рахунок власних коштів", - ідеться у повідомленні НАК.

За даними прес-служби, обговорення процесу реалізації першочергового проекту реконструкції газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у частині обсягів його фінансування, строків та ступеня готовності сторін до виконання робіт відбулося 7 липня в ході презентації міжнародною компанією Mott MacDonald проміжного звіту за проектом модернізації ГТС України.

Mott MacDonald презентувала представникам "Нафтогазу", Європейської комісії та міжнародних фінансових організацій проміжний звіт щодо проекту "Попереднє дослідження модернізації системи транзиту і підземного зберігання газу в Україні".

"У звіті висвітлені такі основні питання: сценарії транзиту газу та їх детальна характеристика, економічний і фінансовий аналіз проекту, аналіз ризиків, а також роль України як газотранзитного держави", - уточнюють у прес-службі.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" планує в 2011 році вкласти в реконструкцію ГТС країни 3,1 млрд. гривень.

У оновлення магістральних газопроводів та газорозподільних станцій буде інвестовано 1,22 млрд. гривень, в реконструкцію компресорних станцій - близько 1,5 млрд. гривень, на облаштування підземних сховищ газу буде спрямовано понад 0,2 млрд. гривень.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна в середині 2011 року розраховує отримати від міжнародних банків 308 млн. доларів на модернізацію магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

За його словами, це тільки частина коштів, які міжнародні банки готові виділити на модернізацію української ГТС.

Роботи з модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" стануть першим етапом реконструкції української ГТС за участю міжнародних фінансових організацій.