У "Газпромі" не знають про продовження газових переговорів

Середа, 8 червня 2011, 12:41

Українсько-російський діалог з газових питань, найімовірніше, не був продовжений після офіційного завершення переговорів на рівні прем'єр-міністрів України Миколи Азарова і Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" із посиланням на співробітника прес-служби "Газпрому" Тетяну Голубович.

"Якби у нас була інформація про зустрічі керівництва "Газпрому" з міністром Бойком або з головою "Нафтогазу", ми би прес-реліз випустили, а зараз нічого не випускаємо і не плануємо. Що ж до вищого рівня, то це тільки уряд може відповісти", - сказала вона.

Як повідомлялося, напередодні на підсумковій прес-конференції в Москві український прем'єр висловив сподівання, що переговори будуть продовжені на рівні експертів.

"Попри те, що, за оцінками російської сторони, угоди про постачання газу дуже хороші, наші сусіди отримують газ за ціною меншою, ніж ми. Отже, щось все-таки не ідеально в цій формулі. Дуже важливо, що Володимир Володимирович погодився на цю тему предметно говорити, і я з ним згодний, що говорити мають фахівці", - сказав Азаров.

Водночас прем'єр-міністр Росії Володимир Путін висловив задоволення параметрами нинішніх газових домовленостей: "У нас контракт є, він діє. Ми розуміємо, що це, напевне, дорого. Але не ми ж створюємо умови, за яких світові ціни на енергоносії і нафту. Так складається світова кон'юнктура - з різних причин. Ми до цього непричетні. Але треба платити!"