Євро залишається біля максимуму за місяць

Вівторок, 7 червня 2011, 09:40

Євро дорожчає в ході торгів у вівторок, залишаючись біля максимальної позначки за місяць в парі з доларом.

Цьому сприяла заява голови Європейського центрального банку Жана-Клода Тріше про готовність дозволити продовження термінів погашення заборгованості для Греції, повідомляє агентство Bloomberg.

Це був перший сигнал про те, що Тріше схвалює план Євросоюзу, згідно з яким інвесторам пропонується купувати нові грецькі держоблігації замість тих, що вибувають паперів.

"Це не дефолт. Таке рішення Європейський центральний банк вважає за доцільне", - заявив голова ЄЦБ.

До 8:55 у вівторок єдина валюта торгувалася на рівні 1,4605 долара у порівнянні з 1,4576 долара за євро за підсумками торгів у Нью-Йорку в понеділок, коли її вартість доходила до 1,4658 долара за євро - максимуму з 5 травня.

Пара євро/єна до цього часу перебувала біля позначки 117,26 єни проти 116,75 єни за євро напередодні.

Курс долара щодо японської нацвалюти піднявся до цього часу до 80,30 єни за долар у порівнянні з 80,10 єни за долар на закриття сесії 7 червня.

Австралійський долар дешевшає після того, як центральний банк Австралії прийняв рішення зберегти базову процентну ставку на рівні 4,75%.

Його вартість до долара США склала 1,0685 проти 1,0713 долара США на закриття торгів у понеділок.

Ринки розраховували, що австралійський ЦБ оголосить про те, що ознаки зміцнення економіки говорять про необхідність підвищення процентних ставок.