Азаров дав план на вирощування "борщового набору"

Понеділок, 6 червня 2011, 18:34

Кабінет міністрів затвердив план першочергових заходів щодо збільшення виробництва картоплі та овочів.

Про це йдеться у відповідному урядовому розпорядженні від 18 травня.

Зокрема, обласним державним адміністраціям та Раді міністрів Криму доручено в 2011 році забезпечити виробництво картоплі в обсязі 19,9 мільйона тонн.

Також уряд вимагає збільшити виробництво капусти на 1,5 мільйона тонн, буряка столового - 770 тисяч тонн, моркви столової - 470 тисяч тонн, томатів - 1,9 мільйона тонн, цибулі - майже 1 мільйон тонн, інших овочів - 2,7 мільйона тонн.

При цьому Міністерству аграрної політики і продовольства, Української академії аграрних наук, обладміністраціям доручено розробити регіональні програми розвитку овочівництва до 2020 року.

До 15 липня Мінагрополітики, обладміністраціям, Севастопольської міськадміністрації доручено провести аналіз інвестиційних проектів в овочівництві та переробці, і подати їх на розгляд Державного агентства інвестицій та інновацій, до 1 липня - провести інвентаризацію складських приміщень для забезпечення підготовки для зберігання і картоплі та овочів.

У той же час, Національній комісії регулювання електроенергетики, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, НАК "Нафтогаз Україна" до 1червня було доручено відпрацювати можливість зниження цін на газ для аграрних господарств.