У Попова задумали продаж 30% акцiй Борщагiвського хiмфармзаводу

Понеділок, 6 червня 2011, 13:54

Без продажу комунальних пакетiв акцiй банку "Хрещатик" i закритого акцiонерного товариства "Науково-виробничий центр "Борщагiвський хiмiко-фармацевтичний завод" програма приватизацiї 2011 року не буде виконана.

Таку думку висловив заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї Олександр Пузанов в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"План залучення (коштiв) вiд приватизацiї понад 1,3 млрд. гривень, м'яко кажучи, складно виконати. Надто багато часу згаяно. Крiм того, до програми не внесено пакети акцiй банку "Хрещатик" (25%) i Борщагiвського хiмфармзаводу (30%), якi суттєво допомогли б нам її виконати", - заявив Пузанов.

Вiдповiдаючи на питання про те, у скiльки оцiнюється тридцятивiдсотковий пакет акцiй Борщагiвського хiмфармзаводу, який перебуває у власностi територiальної громади Києва, Пузанов зазначив: "Це дуже цiнний актив. Наразi його продати не можна, але ми розумiємо, що вiн коштує мiнiмум 300 млн. гривень".

Вiн також повiдомив, що за перше пiврiччя надходження до мiського бюджету вiд приватизацiї є "вкрай незначними".

"Був проданий лише один iнвестицiйно привабливий об'єкт: примiщення ресторану "Славутич" на вул. Ентузiастiв. Ми отримали за нього пристойнi грошi - 13,8 млн. гривень", - зазначив Пузанов.

Вiн нагадав, що цей ресторан є частиною готельного комплексу "Славутич" на Русанiвцi.

Примiщення загальною площею 1200 кв. м давно не використовувались i перебувають у занедбаному станi.

Об'єкт було продано на вiдкритому аукцiонi, й цiна 1 кв. м становила майже 11 тис. гривень.

Як повiдомлялося, Київрада на засiданнi 31 березня затвердила програму приватизацiї на 2011-2012 роки.

Київський мiський голова Леонiд Черновецький пiдписав цю програму 2 червня, але її поки що не опублiковано в газетi "Хрещатик", отже, вона не набула чинностi.

В цiй програмi 25% пакет акцiй банку "Хрещатик" i 30% пакет акцiй ЗАТ НВЦ "Борщагiвський хiмiко-фармацевтичний завод" внесено до списку активiв, що не пiдлягають приватизацiї.