Зарплати "в конвертах" обійшлися Києву в 1,5 мільярда

П'ятниця, 3 червня 2011, 12:03

Через зарплати "у конвертах" за п'ять місяців бюджет міста не отримав близько 1,5 мільярда гривень.

Про це під час наради з питання легалізації заробітної плати та погашення недоїмки до бюджету та Пенсійного фонду заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації ( КМДА) Руслан Крамаренко, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

"Ми всі добре знаємо, що зарплати у приватному секторі вищі, ніж зарплати бюджетників і держслужбовців. За п'ять місяців поточного року до бюджету Києва надійшло 2,3 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. За даними Українського аналітичного центру, тіньова заробітна плата становила близько 40%. Це означає, що додатково могло бути залучено до бюджету міста 1,5 мільярда гривень", - зазначив Руслан Крамаренко.

Заступник голови КМДА додав, що згідно з аналітичними даними за 4 місяці 2011 року 180 тисяч працюючих киян при повному робочому дні отримують офіційну зарплату, меншу від мінімальної. А 650 тисяч киян отримують зарплату до 1,5 тисячі гривень.

"При цьому серед таких "неплатоспроможних" підприємств переважна більшість становлять юридичні, адвокатські, страхові та охоронні компанії. Всі факти щодо підприємств, які нараховують працівникам зарплату на рівні нижче встановленого законодавством, ми спільно з Пенсійним фондом направляємо в правоохоронні органи", - сказав Руслан Крамаренко.