Титанову галузь знову пропонують віддати Фірташу

Неділя, 26 червня 2011, 10:55

У Верховній раді зареєстровано законопроект, відповідно до якого пропонується виключити з переліку об`єктів, що не підлягають приватизації, але мають право на корпоратизацію, низку підприємств титанової галузі.

Як повідомляє парламентський сайт, авторами цього законопроекту є Юрій Каракай ПР і Сергій Майборода ПР, передає УНІАН.

Відповідно до зареєстрованого законопроекту, пропонується виключити з переліку об`єктів, що не підлягають приватизації, Кримське виробниче об`єднання "Титан", Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат, Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат, Запорізький державний титано-магнієвий комбінат.

У Верховній раді 24 червня також зареєстровано законопроект Кабінету міністрів, відповідно до якого в списку підприємств, що не підлягають приватизації, пропонується залишити публічне акціонерне товариство "Державна акціонерна компанія "Титан".

Нагадаємо, пропозиція про внесення до порядку денного законопроекту № 8655 про приватизацію ДАК "Титан", ЗТМК, "Іршанського ГЗК" та "Вільногірський ГМК" та ще семи підприємств, заборонених до приватизації, набрала 198 голосів при необхідних 226.

Раніше Фірташ неодноразово заявляв про готовність увійти до акціонерного капіталу "Титану України".

Зазначимо, що він вже має активи в титановій галузі - 50% -1 акцію в "Кримському титані" - і здійснює оперативне управління цим підприємством.

"Кримський титан" у свою чергу здійснює оперативне управління Вільногірським та Іршанським комбінатами.