Парламент схвалив "дітище" Тігіпка

Четвер, 16 червня 2011, 17:44

Верховна рада ухвалила в першому читанні запропонований Кабінетом міністрів законопроект №7455 про пенсійну реформу.

"За" проголосували 245 депутатські картки при 226 необхідних.

Партія регіонів забезпечила 187 голосів, НУНС - 13, "Реформи заради майбутнього" - 15, Народна партія - 20, позафракційні депутати - 10 голосів.

Всього до розгляду у четвер були зареєстровані три проекти законів - урядовий і два депутатських: внесені депутатами від "Блоку Юлії Тимошенко-Батьківщина" Андрієм Павловським і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Арсенієм Яценюком.

Як відомо, урядовий законопроект про пенсійну реформу передбачає, зокрема підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років - на 6 місяців щороку, починаючи з 1 вересня 2011 року.

Максимальний розмір пенсії буде обмежений десятьма прожитковими мінімумами - на сьогодні це 7640 гривень, в тому числі і пенсіонерам, які зараз отримують надвеликі пенсії.

До цієї категорії належать колишні парламентарі, судді, прокурори і чиновники високого рангу.

Пенсійний вік для чоловіків-чиновників поступово підвищать до 62 років.

1 червня Кабмін вніс до Ради дороблений законопроект про пенсійну реформу.

Парламентський комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендував Раді знову повернути законопроект уряду на доопрацювання.

Проведення пенсійної реформи є однією з вимог Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці.

Передбачається, що як тільки президент підпише ухвалений парламентом документ, фонд перерахує Україні третій, очікуваний з березня 2011 року, і четвертий транші.