Світ відмовляється від російської пшениці

Середа, 15 червня 2011, 11:32

Слідом за Єгиптом від непередбачуваної пшениці з Росії відмовився і Алжир.

На черговому тендері, оголошеним державним агентством по імпорту зернових Алжиру ​​14 червня, на закупівлю 50 тисяч тонн пшениці з поставкою в липні 2011  року, не допускаються до розгляду пропозиції російської пшениці, інформує "АПК-Информ".

Це при тому, що на попередньому тендері від 6 червня Росія пропонувала зерно за ціною 310 доларів за тонну з поставкою в липні.

Трохи раніше, в рамках останнього тендеру єгипетського держагента, компанії GASC, також не розглядалися пропозиції з поставки російської пшениці через високі ризики, пов'язаних з експортом даної зернової культури.

На думку трейдерів, основною причиною відмови від закупівель зерна з Росії стала втрата статусу надійного постачальника у зв'язку з невідомістю щодо експорту зернових в новому сезоні.

Імпортери з нетерпінням чекають остаточного рішення уряду Росії з цього питання.

Нагадаємо, що 28 травня прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія не буде продовжувати заборону на експорт зернових після 1 липня.

Проте офіційного підтвердження скасування експортного ембарго і введення будь-яких обмежувальних заходів до цих пір немає.

Існує лише велика ймовірність введення плаваючих експортних мит, що може, на думку російських трейдерів, привести до істотного зниження цін на внутрішньому ринку.