Білорусь підвищила "нафтові" експортні мита

Середа, 4 травня 2011, 18:11

Ставка експортного мита на нафту і нафтопродукти, що вивозяться з території Білорусі за межі митної території Митного союзу, з 1 травня підвищилася пропорційно величині експортного мита на російські нафту і нафтопродукти.

Про це повідомляє OilNews із посиланням на повідомлення прес-служби Ради міністрів республіки.

"Це рішення, згідно з постановою Ради міністрів № 557 від 29 квітня 2011 року, набуло чинності з 1 травня", - повідомляє прес-служба Радміну.

Ставка вивізного митного збору на 1 тонну сирої нафти, включаючи сиру нафту, видобуту на Ванкорському нафтогазоконденсатному родовищі, з 1 травня поточного року підвищилася до 453,7 долара.

На нафту із вмістом сірки, за винятком сирої нафти, що видобувається на Ванкорському нафтогазоконденсатному родовищі, експортне мито склало 211,7 долара за тонну.

На світлі нафтопродукти (легкі дистиляти, середні дистиляти, газойлі) з 1 травня встановлене мито в розмірі 304 долара за тонну, на темні нафтопродукти (рідкі палива, масла, відпрацьовані нафтопродукти) - 211,8 долара за тонну, на пропан, бутани, етилен, пропилен, бутилен і бутадієн, інші зріджені гази - 130,2 долара за тонну, бензини товарні - 408,3 долара за тонну, нафтовий вазелін, мінеральні воски та аналогічні продукти - 211,8 долара за тонну.

Крім того, ставка вивізного мита за 1 тонну нафтового коксу і бітуму, інших залишків від переробки нафти або нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід, дорівнює 211,8 долара за тонну, бензолу, толуолу, ксилолів - 304 долара за тонну.

Як повідомлялося, у зв'язку з виниклим дефіцитом бензину в регіонах Росії ставка експортного мита на бензин підвищилася на 44 долара за тонну у порівнянні з квітневою - до 408,3 долара за тонну.