НКРЗ запевняє, що кабельна каналiзацiя не подорожчає

Вівторок, 31 травня 2011, 15:58

Нацiональна комiсiя регулювання зв'язку не бачить пiдстав для пiдвищення тарифiв на послуги доступу до кабельної каналiзацiї електрозв'язку.

Про це повiдомив голова комiсiї Петро Яцук в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Коли буде узгоджено методику розрахункiв, тодi перейдемо до перегляду тарифiв. Методика покаже, чи будуть тарифи вищими чи нижчими вiд чинних. Не думаю, що вони мають пiдвищуватися, передумов для цього немає", - сказав вiн.

За словами глави НКРЗ, вiдомство може розробити порядок доступу до ККЕ протягом мiсяця, пiсля чого винесе його на громадське обговорення.

Водночас, на думку Яцука, не варто надавати великого значення ринку ККЕ, який, за даними НКРЗ, оцiнюється лише у 20 мільйонів гривень, що за обсягу доходiв телекомунiкацiйного ринку за минулий рiк у 47 мільярдів гривень становить менше нiж 0,5 %.

Головною проблемою на ринку ККЕ голова вiдомства вважає питання легалiзацiї операторiв i провайдерiв, що незаконно використовують доступ до каналізації.

Як повiдомлялося, парламент наприкiнцi 2010 року ухвалив закон, згiдно з яким тарифи доступу до ККЕ регулює держава.

"Укртелеком", на балансi якого перебуває велика частина ККЕ країни, з 1 липня 2009 року значно підвищив тарифи на доступ до неї, чим викликав хвилю протестiв з боку операторiв фiксованого зв'язку.

Пiсля низки переговорiв у липнi того ж року держоператор пiшов на частковi поступки.