З елітного будинку на Грушевського масово тікають мешканці

Середа, 25 травня 2011, 11:36

Мешканці знаменитого "монстра" на Грушевського у столиці стали масово продавати свої квартири.

За останній місяць в інтернеті з'явилося безліч оголошень про продаж апартаментів на Грушевського, 9-а, причому всі з позначкою "терміново" і від власників, пише газета "Сегодня".

Ціни на елітне житло варіюються від 1,5 млн. доларів до 10 млн. доларів.

На думку ріелторів, є три причини масової "втечі" мешканців.

"По-перше, коли будинок будували, квартири "помаранчева" влада тут просто роздаровувала. Тепер багато з тих людей зі зрозумілих політичних причин потребують грошей, от і продають. По-друге, наші депутати й чиновники стали побоюватися зсувів", - сказав ріелтор Іван.

За словами геолога Олега, який працює в одній із фірм, які орендують приміщення в елітному будинку, минулої осені на схилі знову з'явилася тріщина.

"тріснула плитка на схилі. Утворювалася невелика дірка. Поставили маячок, але і його розірвало, а нижній схил пішов далі вниз", - розповів Олег.

Видання відзначає, що архітектори попереджали, що на цьому схилі не можна будувати таку висотку, але автори проекту наголошували, що все враховано.

Нині мешканці просто шоковані тим, що відбувається.

"Дірки в асфальті й плитці з'являються регулярно. У нас навіть були збори, де кілька наших відомих сусідів обурювалися й висловлювали побоювання, що будинок скоро просто сповзе в Дніпро. Але забудовники, очевидно, потім усіх заспокоїли", - сказала жителька будинку Олеся.

Тим часом автор проекту архітектор Сергій Бабушкін спростовує чутки про можливе руйнування будинку: "Як тільки ми почали будувати, до нас приходили різні контролюючі органі. Ніяких помилок не знайшли".

Ще однією з причин "спустошення" будинку є будівництво під вікнами - нову секцію елітного будинку з боку Паркової алеї почали зводити на початку 2010 року.

Нині готові вже 10 з 11 поверхів будинку. Новобудова перекриває вид на Дніпро вже трьом поверхам готового будинку.