В уряді хочуть 15 тисяч ОСББ до 2012 року

Вівторок, 24 травня 2011, 15:37

До кінця 2011 року в Україні може з`явитися 14,5 тисячі об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Такі плани виношує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального, заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Юрій Хіврич.

Хіврич зазначив, що створення ОСББ є одним з головних завдань у ході цілісного реформування сфери житлово-комунального господарства.

"На сьогодні у нас створено 12037 ОСББ",- сказав він, відзначивши, що до кінця року планується створити ще 2,5 тисячі таких об'єднань, таким чином загальна кількість ОСББ сягне 14,5 тисячі.

"Наразі за чотири місяці нашої роботи ми створили тільки 700. На жаль, темпи створення ОСББ сповільнено, але ми вважаємо, що зараз їхній час настав, і темпи пришвидшаться", - сказав Хіврич.

За його словами, більшу кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків планують створити наступного року.

"Ми маємо вийти на 20 тисяч ОСББ, а до 2014 року включно треба буде створити 45 тисяч", - сказав перший заступник міністра, підкресливши, що це буде близько 70% усіх багатоквартирних будинків.

Хіврич відзначив, що найактивніше над утворенням таких об'єднань працюють у Харківській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях.