ЄБРР дасть "КУБ-Газу" 40 мільйонів

П'ятниця, 20 травня 2011, 13:45

ЄБРР виділить української нафтогазової компанії ТОВ "КУБ-Газ", 70% в якій належить Kulczyk Oil Ventures Inc., кредит на суму 40 мільйонів доларів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз банку , кредит надається двома траншами - 23 і 17 мільйонів ​​відповідно.

Кредит профінансує розробку родовищ газу та газового конденсату в Луганській області на сході України.

"КУБ-Газ" планує використовувати мобілізовані завдяки кредиту кошти на здійснення великої програми буріння, модернізацію наявного і купівлю нового спеціалізованого обладнання", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, на початку травня 2011 рада директорів ЄБРР схвалила виділення "КУБ-Газ" кредиту на суму до 40 мільйонів доларів, який переважно планувалося направити на розробку газоконденсатних родовищ в Луганській області до 2013 року.

До кінця 2015 року "КУБ-Газ" має намір інвестувати у дослідження та дослідно-промислову розробку Північно-Макіївського ліцензійної ділянки близько 143 мільйони гривень.

Приступити до буріння перших свердловин на новій ділянці планується в кінці 2011 року - початку 2012 року загальна кількість ліцензій "КУБ-Газ" з Північно-Макіївським ліцензійним ділянкою збільшилася до п'яти: компанія розробляє також Ольгівській, Макіївське, Вергунське і Крутогорівское родовища газу в Дніпровсько-Донецькому басейні.