Через Мінюст можна дешево купити дорогу іномарку

Середа, 18 травня 2011, 16:07

Через українське Міністерство юстиції можна купити вживані автомобілі за наддешевими цінами, які не запропонують на жодному ринку країни.

В усякому разі, про це свідчать дані на сайті "Система реалізації конфіскованого і заарештованого майна", посилання на яку можна знайти на офіційному сайті Мінюсту, пише газета "Дело".

Тут розміщується інформація про майбутні торги з продажу тих або інших конфіскованих і заарештованих товарів, а також результати вже проведених аукціонів.

В якості одного з недавніх прикладів вигідної покупки можна привести реалізацію через Систему автомобіля Porsche Cayenne S: при стартовій ціні в 189,87 тис. гривень він був придбаний за 200 тис. гривень.

Або, приміром, автомобіль Toyota Camry 2007 року цієї весни був проданий за 153,3 тис. гривень при стартовій ціні 153,228 тис. гривень.

Аналогічних прикладів на сайті можна знайти досить багато: Subaru Legacy 2006 року з пробігом 61 тис. км - продана за 90 тис. гривень, Subaru Forester 2008 року - за 92,3 тис. гривень, BMW X5 - 331,8 тис. гривень, Volkswagen Touareg 2004 року із незначними ушкодженнями лакофарбного покриття, бампера, задніх дверей і скла - 112,4 тис. гривень, Mitsubishi Pajero Sport 2008 року - 100 тис. гривень.

Усі приведені ціни в півтора рази, а іноді удвічі нижчі ринкових.

Аукціони проводять низка компаній, уповноважених Міністерством юстиції на реалізацію конфискату та заарештованого майна.

Щоправда, наскільки доступні такі вигідні пропозиції для звичайного обивателя - судити складно.

Можна лише стверджувати, що з невідомої причини ажіотаж навколо низьких цін на дорогі машини не відчувається - про це свідчить ціни купівлі автомобілів, які практично не відрізняються від стартової ціни аукціону.