У Бойка придумали, як передати шахти у приватні руки

Понеділок, 16 травня 2011, 15:47

Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило законопроекти для створення механізмів роздержавлення вугледобувних підприємств та залучення недержавних інвестицій.

Про це під час виступу на VI з'їзді Незалежної профспілки гірників заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Попович зазначив, що із метою залучення недержавних інвестицій у вугільну галузь через механізми оренди чи концесії міністерством розроблено законопроект "Про особливості передачі в оренду або концесію об'єктів паливно-енергетичного комплексу, які перебувають у державній власності".

Документом передбачається залучення недержавних інвестицій для технічного переоснащення та оновлення основних фондів, поліпшення фінансового стану підприємств.

Законопроект пройшов всі стадії узгодження і перебуває на розгляді в уряді.

У Міненерго відзначають, що реалізація законопроекту сприятиме поліпшенню економічної ситуації на підприємствах паливно-енергетичного комплексу, створення конкурентного середовища, оптимізації і поступового зменшення витрат на держпідтримку, підвищенню інвестиційної привабливості об'єктів ПЕК, поліпшенню екологічної ситуації у вугільних регіонах, зниженню соціальної напруженості та повного погашення заборгованості із заробітної плати і соціальних платежів без залучення коштів держбюджету.