Депутати перевели фінансистів на міжнародну фiнзвiтність

Четвер, 12 травня 2011, 17:59

Верховна рада врегулювала порядок переходу учасникiв фiнансового ринку на мiжнароднi стандарти фiнансової звiтностi.

За вiдповiдний закон про внесення змiн до закону про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi (вiдповiдний законопроект №8194), внесений до парламенту урядом, у четвер проголосували 253 народнi депутати, передає "Інтерфакс-Україна".

Закон встановлює, що для складання фiнансової звiтностi застосовуються мiжнароднi стандарти, якщо вони не суперечать законодавству та офiцiйно оприлюдненi на веб-сайтi Мiнiстерства фiнансiв України.

Згiдно з документом, акцiонернi товариства, банки, страховики, а також пiдприємства, що провадять господарську дiяльнiсть за тими видами, перелiк яких визначає Кабiнет мiнiстрiв, складають фiнансову звiтнiсть i консолiдовану фiнансову звiтнiсть за мiжнародними стандартами.

При цьому закон встановлює, що пiдприємства, крiм зазначених, самостiйно визначають доцiльнiсть застосування мiжнародних стандартiв для складання своєї фiнансової звiтностi.

Вiдповiдно до закону, пiдприємства iнформують спецiально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сферi статистики про складання ними фiнансової звiтностi за мiжнародними стандартами.