АЗС заробляють гривню на літрі А-95 - ЗМІ

П'ятниця, 22 квітня 2011, 11:58

Дохід українських нафтотрейдерів досягає 1 гривні на літрі пального.

Про це пише газета "Комментарии".

Зокрема, видання посилається на план санації полтавського трейдера ТОВ "Нафта ЛВ", який рік тому був затверджений Господарським судом України.

 У документі вказувалося, що на утримання однієї заправки необхідно щомісяця витрачати близько 80 тисяч гривень, але зате вона буде приносити прибуток 102 тисячі гривень на місяць.

"На березень 2010 року середньодобовий прибуток на бензині А-80 становить 0,7 гривні за літр, на А-92 - 0,8 гривні за літр, на А-95 - 1,05 гривні за літр, на дизельному паливі - 0,85 гривні за літр. При умові збереження таких показник інвестор "Нафти ЛВ" фірма "Гарант" гарантує, що чистий прибуток АЗС за місяць роботи буде становити 17 тисяч гривень" - йдеться в плані санації трейдера.

Видання відзначає, що зазначені цифри базуються на тому, що через одну АЗС на місяць буде продаватися всього 4 куб м нафтопродуктів.

У той же час, через київську заправку продається в 50 разів більше палива. А чистий прибуток середньостатистичної київської заправки становить близько 1 мільйон гривень на місяць.

Експерти не виключають, що зараз націнка трейдерів менша торішньої через штучне стримування роздрібних цін з боку уряду.