Міттал отримав право на "автомат" за ПДВ

Четвер, 21 квітня 2011, 18:32

Криворiзький гiрничо-металургiйний комбiнат "ArcelorMittal Кривий Рiг" увiйшов до списку 37 компанiй, що мають право на автоматичне вiдшкодування ПДВ.

Про це заявив заступник голови Державної податкової служби Олексiй Любченко на брифiнгу в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цього разу потрапила компанiя "Мiттал Стiл" ("ArcelorMittal Кривий Рiг"), тобто великий заявник у країнi", - сказав Любченко.

За його словами, загальна сума ПДВ до автоматичного вiдшкодування комбiнату становить близько 190 млн. гривень.

Також Любченко зазначив, що загалом кiлькiсть пiдприємств, якi мають право на автоматичне вiдшкодування ПДВ, збiльшилася з 24, а загальна сума податку, який пiдлягає вiдшкодуванню в автоматичному режимi, - до близько 700 млн. гривень з 456,6 млн. гривень.

За даними заступника голови ДПСУ, кiлькiсть заявок до вiдшкодування податку в автоматичному режимi скоротилася із 1800 до 1570.

Водночас, ДПСУ очiкує бiльшого припливу заявок.

"Сьогоднi бiзнес жваво цiкавиться цим питанням", - наголосив Любченко.

Як повiдомлялося із посиланням на данi Держказначейства, автоматичне вiдшкодування ПДВ у квiтнi отримали 33 пiдприємства на загальну суму 602,3 млн. гривень.

Перший транш вiдшкодування ПДВ в автоматичному режимi у березнi 2011о року отримали 24 пiдприємства, з яких 12 - великi платники податкiв.

Першi операцiї із вiдшкодування ПДВ в автоматичному режимi Держказначейство провело на суму 456,5 млн. гривень.

Заборгованiсть держави перед "ArcelorMittal Кривий Рiг" iз ПДВ за поставлену на експорт продукцiю, за даними пiдприємства, в сiчнi-березнi 2011 року зросла на 20% порiвняно з кiнцем 2010 року - до 2 млрд. 751,832 млн. гривень.

У вереснi 2010 року меткомбiнат одержав у виглядi компенсацiї податку на додану вартiсть ПДВ-облiгацiї на суму 1,7 млрд. гривень.

Фактично було вiдшкодовано 0,7 млрд. гривень, заявили на пiдприємствi.