Керівник "Укртелекому" збереже посаду – EPIC

Вівторок, 19 квітня 2011, 15:59

Голова правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон збереже свою посаду після зміни власників компанії.

Про це заявив керуючий партнер австрійської компанії EPIC, яка придбала "Укртелеком", Пітер Гольдшейдер на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Георгій Дзекон залишиться. Однією з головних причин придбання "Укртелекому" для мене була довіра і упевненість у деяких ключових людях", - сказав він.

Гольдшейдер також додав, що має намір особисто очолити наглядову раду компанії.

За його словами, процес реструктуризації займе від трьох до п'яти років, однак назвати обсяг інвестицій та озвучити будь-які конкретні плани керуючий партнер EPIC відмовився.

За його словами, інвестору необхідно спочатку закрити операцію, яка завершиться імовірно 11 травня, потім провести збори акціонерів, і потім оприлюднити плани.

Гольдшейдер повідомив, що в угоді з придбання "Укртелекому" задіяні позикові кошти, однак відмовився назвати банки, які їх надали, до завершення операції.

Відповідаючи на питання про можливі терміни перепродажу "Укртелекому", він також не виключив, що в перспективі оператор може вийти на IPO.

"Я був би дуже здивований, якщо б ми почали думати про продаж раніше, ніж через три роки ... Більше того, якщо ми здійснимо продаж, то станемо предметом політичних дискусій, як і зараз. Я думаю, IPO, особливо на першому етапі, це набагато більш логічний крок", - сказав Гольдшейдер.

Він підкреслив, що EPIC заплатила справедливу ціну за "Укртелеком" при покупці.

Як відомо, "Укртелеком" є найбільшим оператором фіксованого зв'язку в Україні і просуває мобільний зв'язок у стандарті 3G, володіючи єдиною подібною ліцензією в країні.

У другій половині 2010 року Україна оголосила конкурс з продажу 92,79% акцій, єдиним учасником якого стала через свою українську "дочку" - ТОВ "ЕСУ" австрійська компанія EPIC, що належить п'яти фізичним особам-мешканцям Австрії.

Ціна продажу склала 10,575 млрд. гривень. Договір про продаж підписаний 11 березня 2011 року.

Як повідомлялося, співробітники Центру управління телекомунікаційними мережами "Укртелекому" в листі до глав Фонду держмайна Олександра Рябченка та Федерації профспілок Василя Хари, омбудсмена Ніни Карпачової та голови "Укртелекому" Георгія Дзекона повідомили про масові скорочення штатів в операторі.