В кінці тижня індекси показали позитивну динаміку

П'ятниця, 15 квітня 2011, 19:16

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,94%, до рівня 1070,87 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 1,15%, опинившись на рівні 2768,48 пунктів, пише Fundmarket.

За словами глави департаменту торгівлі ІК BG Capital Вадима Самара, зовнішній фон протягом торгової сесії був різноспрямованим.

З одного боку, майданчики відновлювалися після зниження корекції, з іншого - побоювання у інвесторів як і раніше викликають боргові проблеми Португалії, Іспанії, Греції та Ісландії, які супроводжуються стрибками прибутковості суверенних євробондів цих країн.

Оприлюднена вчора пізно ввечері фінансова звітність Google виявилася трохи гіршою  очікувань, втім була сприйнята ринками нейтрально. Оприлюднені протягом дня дані щодр інфляції в США відповідали очікуванням.

На закордонних майданчиках переважає негативна динаміка.

Індекс ММВБ у ході торгів п'ятниці зробив спробу закріплення вище рівня 1790 пунктів, однак, не отримав будь-яких вагомих драйверів для продовження росту.

Уол-стріт почала торги п'ятниці невеликим підйомом, тому що дані про інфляцію в березні, опинилася нижче за прогнози, компенсують поганий звіт Bank of America Corp.

На початку торгів Dow Jones виріс на 0,22 відсотка до 12.311,75 пунктів, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,19 відсотка до 1.317,08 пунктів, індекс Nasdaq Composite опустився на 0,24 відсотка до 2.753,53 пунктів.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Відновлення української економіки в 2010 році не призвело до зростання капітальних

інвестицій, які скоротилися на 2%.

Ще більшого їх спаду вдалося уникнути завдяки будівництву об'єктів до Євро-2012. У найближчі роки зростуть інвестиції у торгівлю, сільське господарство і промисловість, однак очікуваного експертами 13-відсоткового збільшення капітальних інвестицій буде недостатньо для прискорення темпів зростання ВВП.