Виплати вкладникам Родовід Банку почнуться наприкінці квітня

Середа, 13 квітня 2011, 09:30

Вкладникам Родовід Банку планують почати повертати депозитні внески наприкінці квітня.

Про це розповів голова правління Ощадбанку, через який будуть виплачуватися депозити Родовід Банку, Сергій Подрезов в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"До третьої декади квітня ми хочемо отримати програмний продукт, який дозволить запустити процес виплат. Ми плануємо почати повертати депозити наприкінці квітня", - повідомив він.

За словами Подрезова, у контакт-центрі працює до 30 осіб, вони обслуговують у середньому 300 дзвінків на годину.

Черга в кожному відділенні формується по-різному: "Перший спосіб - люди залишають свої дані на нашому сайті. Другий - жива черга, розподілена через контакт-центр".

"Крім того, у перший тиждень виплат ми не уникнемо напливу людей, які не звернуться ані в контакт-центр, ані через сайт. Вони отримають інформацію на дошці оголошень у відділеннях банку", - додав Подрезов.

В Ощадбанку припускають, що важким буде лише перший тиждень виплат: "Все ж таки розподілити 240 тис. осіб за всіма нашими відділеннями не так складно".

"Ми отримали досвід обслуговування 6 млн. вкладників Ощадбанку СРСР, коли біля кожної каси стояло по 500 людей. Тоді працювали понад тисяча відділень, а зараз ми передбачаємо задіяти тільки близько 500. У Родовід Банку всього 110 відділень. Тобто, умовно ми розподіляємо клієнтів кожного відділення Родовід Банку між п'ятьма відділеннями Ощадбанку", - сказав Подрезов.

"Звісно, ми не можемо уникнути того, що деякі кияни відчують дискомфорт у частині неспівпадіння місця виплати вкладу з місцем проживання. Це значить, що людині з Оболоні, можливо, доведеться їхати на Борщагівку", - додав він.

Голова правління банку пояснив це тим, що у вкладників може бути кілька депозитних рахунків, а в Ощадбанку визначили: "Всі внески до 50 тис. гривень виплачуються в такому-то одному відділенні, від 50 тис. гривень до 100 тис. гривень - в іншому, а понад 300 тис. гривень - в обласному управлінні".

При цьому він уточнив, що в регіонах не буде діяти така схема.

"Не буде такого, щоб людині із Білої Церкви довелося отримувати вклад в іншому місті. Крім того, якщо пенсіонеру складно поїхати в інший кінець Києва за вкладом, він буде дзвонити в контакт-центр і домовлятися, щоб його перевели в інше відділення. У таких унікальних випадках ми будемо надавати цю можливість", - сказав Подрезов.

На запитання, чи буде банк повертати клієнтам Родовід Банку "втрачену частину вкладів", що знімалася як комісія в 2% при видачі їхніх депозитів, він відповів: "Ми повернемо лише суму вкладу плюс нараховані відсотки. Всі штрафні санкції та пені ми виплачувати не зможемо. Із такими претензіями до Родовід Банку людина може звернутися до суду".

Українська правда