НКРЗ заборонить безкоштовні дзвінки всередині мережі

Вівторок, 12 квітня 2011, 10:54

Національна комісія з питань регулювання зв'язку почала переговори з операторами мобільного зв'язку щодо скасування "нульових" внутрішньомережевих тарифів.

Про це заявив голова НКРЗ Петро Яцук, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Яцук нагадав, що в 2010 році з операторами була домовленість про те, щоб не було нульових ставок всередині мережі, і зараз комісія веде переговори, щоб дані зобов'язання були виконані.

У НКРЗ відзначили, що понад 90% трафіку у стільникових компаніях припадають на внутрішньомережеві дзвінки, у результаті чого ринок штучно стримується в розвитку, оскільки дзвінки абонентів на інші мережі обмежені через їх високі розцінки.

За словами Яцука, цю ситуацію можна вирішити шляхом зменшення ставок інтерконекту та встановленням певних внутрішньомережевих тарифів.

Водночас, оператори зв'язку заявили, що послуг вартістю нуль гривень як таких у них немає і не було, і абоненти щомісяця платять за зв'язок.

Як повідомлялося, у 2010 році НКРЗ заборонила нульові тарифи на мобільний зв'язок.

АМКУ визнав вісім мобільних операторів монополістами на ринку доступу до своїх мереж і вже передав повноваження з регулювання ставок інтерконнекту НКРЗ.