Нацбанк почав друкувати долари

П'ятниця, 1 квітня 2011, 10:53

Національний банк України розпочав друк іноземної валюти - доларів.

Перша партія уже надійшла до Ощадбанку, який почав розраховуватися новими грошима з вкладниками ПАТ "Родовід банк", повідомляє прес-служба НБУ.

"Враховуючи відсутність фінансування з боку Міжнародного валютного фонду та інших впливових міжнародних фінансових організацій, ми прийняли рішення надрукувати валюту всередині країни. Попередня влада залишила нам тяжкий тягар. Лише професійний банківський підхід дозволив вийти зі скрутного становища", - цитує прес-служба голову НБУ Сергія Арбузова.

За словами Сергія Арбузова, обсяг іноземної валюти, яка буде друкуватися в Україні, насамперед залежить від виробничих потужностей концерну ЄДАПС, якому передані основні функції щодо випуску нових грошей.

Водночас, голова НБУ висловив упевненість у спроможності ЄДАПСу надрукувати достатньо доларів, щоб задовольнити будь-які потреби.

"Складні завдання президента Віктора Януковича щодо реформування країни ставлять нові виклики, і ми повинні на них відповідати", - підкреслив Арбузов.

Голова Нацбанку також наголосив, що долари, виготовлені фахівцями ЄДАПСу, нічим не гірші за їхні американські аналоги.

"За деякими параметрами, наприклад, підписами на банкнотах, вони значно кращі", - сказав він.

В Нацбанку зазначають, що напередодні відповідне право друкувати іноземну валюту українському регулятору надав Міжнародний валютний фонд.

Як наголосив голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр: "Ми не дали Україні кредит. Ми упевнені, що краще буде дати не саму рибу, а вудку, щоб ви змогли ловити рибу самі".

"Економічна правда" нагадує, що 1 квітня українці відзначають Міжнародний день сміху. Вся інформація, наведена у цій новині, є жартом.