Азаров: скоро голограми уже б клеїли на туалетний папір

П'ятниця, 4 березня 2011, 12:43

Відмова від голограм пов'язана із загальною лінією уряду на дерегулювання бізнесу.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "УНІАН".

"Це рішення пов'язане з нашою загальною лінією на дерегулювання, на створення простих умов ведення бізнесу, для зменшення різних поборів з наших людей, і підприємців зокрема", - сказав він.

За словами прем'єра, голограми мають застосовуватися тільки там, де існує необхідність захистити документ значної державної або фінансової ваги.

"А ми бачимо, що за останні роки різного роду ділки пробили безліч нормативних актів. Ці голограми у нас вже скоро на туалетному папері приклеюватимуться", - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося, 3 березня президент Віктор Янукович підписав указ № 264/2011, згідно з яким скасовано президентський указ № 1239 "Про захист документа і товарів голографічними захисними елементами" від 15 листопада 2000 року.

Кабінет міністрів на засіданні 9 лютого вирішив відновити державний контроль над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності.

В Україні діє 88 видів голограм для найрізноманітніших  видів документів суворої звітності, які щороку закуповуються в інтересах держави в мільйоних екземплярах.

Егс-голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський раніше оцінив розмах "викачування" концерном ЄДАПС коштів з України в 8 млрд. гривень на рік.