Голова наглядової ради НДУ подав у відставку

Четвер, 31 березня 2011, 15:04

Заступник голови Держінформнауки Віктор Івченко подав у відставку з посади голови наглядової ради ВАТ "Національний депозитарій України", яку він займав довгі роки.

"Маємо заяву Івченко, що він просить звільнити його з посади голови наглядової ради НДУ", - повідомив глава Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, цю заяву розглянуть збори акціонерів НДУ 27 квітня.

Відповідаючи на питання щодо нового очільника наглядової ради НДУ, Тевелєв зазначив, що цю кандидатуру може визначити Кабінет міністрів голосуванням.

НДУ на 28 березня 2011 року обслуговував 278 зберігачів та 3023 емітентів. Сумарний обсяг депозитарних активів у Нацдепозитарія на цю дату становив 96,92 мільярда гривень.

Основним акціонером депозитарія є держава - 86%, і цим пакетом управляє ДКЦПФР.

Крім того 1,4% НДУ належить близько 20 юридичним особами, 6,3% - дочірній компанії, що входить до групи компаній "Смарт-холдинг", 6,3% - компаніям, які опосередковано належать самому Івченко.

Нацдепозитарій в 2010 році збільшив чистий дохід на 86,7% - до 11,24 мільйона гривень, чистий прибуток - на 27,3%, до 0,06 мільйона гривень.

Найближчим часом уряд направить до Верховної ради законопроект про утворення на базі НДУ центрального депозитарія з передачею йому всіх глобальних сертифікатів по всіх випусках цінних паперів в Україні.