Питання продажу землі іноземцям винесуть на референдум?

Середа, 30 березня 2011, 13:41

Питання про дозвіл продавати українські землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам потрібно виносити на референдум.

Про це заявив депутат Верховної ради від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Смітюх в інтерв'ю Радіо "Свобода".

"Якщо ми говоримо про ринок землі, то потрібно знати, що якщо це право в нас змінити, а саме змінити в частині статті 13 Конституції, яка говорить, що земля є виключним правом громадян України, українського народу. То якщо це право хтось хоче змінити або продати, то треба спитати в українського народу. І шлях один - тільки референдум", - заявив Смітюх.

Як повідомлялося, напередодні перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова заявила, що в рамках земельної реформи в Україні з 2012 року планується дозволити продаж землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам.

Закон про ринок землі Верховна рада планує ухвалити в першому кварталі 2011 року.

На початку березня парламент відмовився продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який в Україні діє до 2012 року.