Янукович закликав сінгапурських бізнесменів інвестувати в Крим

Вівторок, 29 березня 2011, 10:11

Президент Віктор Янукович закликає сінгапурських бізнесменів інвестувати в Крим.

Про це він заявив, виступаючи на сінгапурському-українському бізнес-форумі в Сінгапурі у вівторок, повідомляє прес-служба глави держави.

"Автономна Республіка Крим є одним із найбільш інвестиційно привабливих регіонів України завдяки вигідному економіко-географічному положенню півострова, наявності різноманітних природних ресурсів, значного санаторно-курортного та промислового потенціалу, розвинутій транспортній інфраструктурі й можливості легкого доступу на всі ринки України, країн СНД, а також Європи і Азії", - сказав він.

При цьому Янукович зазначив, що між Сінгапуром і Кримом є багато спільного з точки зору економіко-географічного розташування.

Він розповів, що одним із проектів є спорудження багатофункціонального морського переходу між Кримом і Росією.

При цьому Янукович підкреслив, що цей проект відкритий для участі іноземного капіталу, у тому числі для сінгапурських компаній.

"Для сінгапурських компаній з їх досвідом у цій сфері, цей проект повинен бути цікавим", - вважає український президент.

У цілому, за словами Януковича, Крим може бути привабливим для Сінгапуру з точки зору співпраці в таких галузях як відпочинок і туризм, агропромисловий комплекс, машинобудування, наукоємні виробництва, паливно-енергетичний комплекс.