Генпрокуратура оскаржила ввіз "швидких" Тимошенко

Понеділок, 28 березня 2011, 18:06

Генпрокуратура оскаржила постанову уряду Юлії Тимошенко №1353 від 8 грудня про звільнення від сплати ПДВ ввезення автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

"Установлено, що колишнім урядом незаконно, усупереч вимогам законодавства було прийнято постанову від 8 грудня 2009 року №1353 "Про внесення змін до переліку виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладення податком на додану вартість", - йдеться в повідомленні.

Як відзначає відомство, унаслідок прийняття цього документа підприємство "Укрмедпостач" було незаконно звільнено від сплати митних платежів та податків при ввезенні звичайних автомобілів Opel Combo під виглядом виробів медичного призначення.

"Аналогічно всупереч вимогам законодавства колишнім  урядом були прийняті розпорядження від 8 липня 2009 року №898 "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості" та від 8 грудня 2009 року №1536 "Про реєстрацію автомобілів для надання медичної допомоги як виробів медичного призначення", - повідомляє Генпрокуратура.

Ці незаконні нормативно-правові акти Генеральною прокуратурою опротестовано. Кабінетом Міністрів протести розглянуто та задоволено.