Виробникам вина дозволять поставки без ліцензії на оптову торгівлю

Понеділок, 28 березня 2011, 14:45

Депутати Верховноъ ради пропонують надати право виробникам вина поставляти свою продукцію без ліцензії на право оптової торгівлі.

Про це свідчить законопроект №8290 "Про внесення змін до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 24 березня 2011 року, текст якого розміщений на сайті парламенту.

У проекті пропонується внести зміни до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", зокрема, доповнити статтю 15 новою частиною.

Згідно з проектом, з 1 січня 2012 року суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва виноробної продукції (коди згідно з УКТ ЗЕД 2204, 2205, 2208 20 12 00, 2208 20 62 00), здійснюють її поставку в обсягах власного виробництва без ліцензії на право оптової торгівлі.

Як выдомо, відповідно до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", імпорт, експорт і оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензій.

Річна плата за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру і перрі (без додання спирту) встановлена в розмірі 500 тис. гривень.

При цьому ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на п'ять років уповноваженими Кабінетом міністрів, органами виконавчої влади в Автономній Республіці Крим, областях, Києві та Севастополі.

Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво або імпорт алкогольних напоїв або тютюнових виробів, здійснюють поставку цієї продукції суб'єктам господарювання оптової і роздрібної торгівлі та іншим українським споживачам за наявності ліцензії на оптову торгівлю.

Суб'єкти господарювання первинного виноробства здійснюють поставку виноматеріалів суб'єктам господарювання вторинного виноробства без ліцензії на оптову торгівлю.