Цiни на пальне у столиці вийшли з "коридору"

Понеділок, 28 березня 2011, 12:33

Бензин А-95 i дизельне пальне на столичних заправках за останнi днi знову подорожчали.

Тож тепер практично всi заправки продають його за цiнами, вищими за верхню межу коридору, рекомендованого експертно-аналiтичною групою при урядi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, мережi "ТНК-BP" i "ЛУКОЙЛ", які ранiше дотримувалися коридору, при верхнiй межi коридору для бензину А-95 9,5 гривні за літр, пiдвищили його вартiсть вiдповiдно до 9,65 гривні за літр i 9,60 гривні за літр, а дизельне пальне при максимальнiй рекомендованiй цiнi в 9 гривень можна купити за 9,1 гривні за літр.

Вийшла за межi коридору i досягла 9,6 гривні за літр цiна бензину А-95 на заправках ANP, що входять до складу найбiльшої на ринку мережi групи "Приват".

Оштрафованi минулого тижня за узгодженi дiї на 150 мільйонів гривень мережi АЗС "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG), ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") пiдвищили вартiсть бензину А-95 до 9,99 гривні за літр, а дизельного пального - до 9,55 гривні за літр.

Агентство нагадує, що секретарiат експертно-аналiтичної групи з питань функцiонування ринку нафти, нафтопродуктiв i розвитку нафтопереробної промисловостi при урядi минулого тижня рекомендував автозаправним станцiям продавати бензин марки А-95 за цiною не вище нiж 9,5 гривні за літр, дизельне пальне - 9 гривень за літр.