Компанії "Сармат" більше немає

Понеділок, 28 березня 2011, 09:19

Компанія "Сармат", яка входить у четвірку найбільших виробників пива в Україні, змінила назву.

В кінці 2010 року компанія була переіменова в "Міллер Брендз України", в березні 2011 року процес інтеграції ЗАТ "Сармат" у структуру одного з лідерів світового ринку пивоваріння SABMillerplc завершився, пише газета "Дело".

"Назва "Сармат" не зовсім відповідала тому, що буде відбуватися з компанією далі. Ми маємо намір сфокусуватися на виробництві ліцензійних брендів, і "Сармат" є лише частиною портфеля, хоч і продовжує залишатися нашим найбільшим брендом", - цитує видання слова генерального директора ПрАТ "Міллер Брендз Україна" Ігоря Тихонова.

На сьогодні компанія отримала три ліцензії на виробництво пива під ТМ Velkopopovický Kozel, "Золота бочка", Amsterdam Mariner.

Зміні назви передувало масштабне дослідження, чи не зіграє перейменування проти компанії.

"Ми підійшли скрупульозно до цього питання - опитали кожного другого працівника, як він поставиться до того, що ми за один ранок повісимо на воротах іншу вивіску, запитали думку Лук'янченка (мера Донецька), опитували споживачів на вулиці. В результаті ми зрозуміли, що можемо змінити назву без особливого ризику" - розповів Тихонов.

За його словами, після безпосередньо перейменування ще кілька місяців зайняв процес перепідписання контрактів і переоформлення ліцензій.

Як відомо, компанія SABMillerplc стала власником пивзаводу "Сармат" два з половиною роки тому.

Після зміни власника була проведена масштабна реорганізація підприємства.

Зокрема, була закрита солодовня, оптимізована оргструктура, модернізоване виробництво, реформована система продажів.

Інвестиції в технічну модернізацію склали близько 20 млн. доларів.

ПрАТ "Міллер Брендз України" (до 2011 року ЗАТ "Сармат"; до 2001 року ЗАТ "СП "Донецький пивоварний завод") - пивоварна компанія, виробничі потужності якої розташовані в Донецьку.

З липня 2008 року - дочірнє підприємство групи SABMiller plc, яка придбала 99,84% акцій ЗАТ "Сармат".

Серед брендів, що просуваються компанією в Україні, присутні як локальні (лінійка "Сармат"), так і відомі міжнародні бренди: Miller Genuine Draft (імпортується), "Золота Бочка" (російський преміум-бренд: виробляється в Донецьку за ліцензією), Velkopopovický Kozel (чеський преміум-бренд: виробляється в Донецьку за ліцензією), AmsterdamMariner (голландський бренд, виробляється в Донецьку за ліцензією).