Клюєв поскаржився, що ЄС дає мало грошей

Субота, 26 березня 2011, 16:23

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв вважає, що підтримка українських реформ з боку ЄС може полегшити модернізацію промисловості України.

Про це він заявив у суботу в Брюсселі під час зустрічі з членом Еврокомісії з питань фінансового планування та бюджету Янушем Левандовським, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

У контексті обговорення перспектив створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС Клюєв підкреслив важливість організаційної та фінансової допомоги з боку ЄС для підтримки структурних реформ в Україні, відкриття доступу до пільгового кредитування та інших фінансових інструментів Європейського Інвестиційного Банку та ЄБРР.

Перший заступник глави уряду наголосив на необхідності досягнення компромісу. Зокрема, він відзначив недостатність коштів, які виділяються на Україну в рамках Європейської політики сусідства, оскільки поточні економічні процеси в Україні, економічна криза та короткострокові наслідки створення ЗВТ не враховуються в рамках цієї політики Євросоюзу.

Учасники зустрічі також обговорили реформування бюджетно-податкової політики України.

Левандовський, зі свого боку, ознайомив Клюєва з процесом формування бюджету ЄС на наступну фінансову перспективу (2014-2020 роки).

Представник ЄС привітав відчутний прогрес, який досягнула Україна останнім часом на шляху подолання наслідків економічної кризи, фінансової стабілізації та забезпечення економічного зростання.

Сторони також обговорили підготовку України та Польщі до проведення чемпіонату Євро-2012.

Українська правда