Азаров обіцяє допомогти підприємцям

Середа, 23 березня 2011, 18:05

Кабінет міністрів має забезпечити максимально сприятливі умови для розвитку підприємницької активності.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Президент упевнений, що регуляторна реформа здатна істотно пожвавити економіку, збільшити обсяги інвестицій і виробництва. Він вважає, що темпи регуляторної реформи, незважаючи на певні досягнення, явно недостатні", - сказав Азаров.

Прем'єр відзначив, що необхідне посилення роботи, і перш за все це стосується напряму "Дерегуляція та розвиток підприємництва".

Азаров нагадав, що 21 березня відбулося засідання керуючої ради комітету економічних реформ, на якій президент звернув увагу уряду на забезпечення необхідних темпів і якості здійснення реформ.

"Конкретні доручення президента адресовані Міністерству фінансів, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству соціальної політики, Міністерству енергетики та вугільної промисловості та іншим. Усі ці доручення (з певними главою держави термінами) уряд бере на контроль", - сказав прем'єр.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович заявив, що за умови якісної реалізації регуляторної реформи вже в 2012 році Україна може розраховувати на додаткове зростання ВВП на 2% в порівнянні з попереднім роком, збільшення бюджетних надходжень як мінімум на 6 млрд. гривень.