У Попова кажуть, що кияни уже наїлися гречки

Середа, 23 березня 2011, 15:11

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявляє, що ажіотаж навколо гречаної крупи та борошна у столиці пішов на спад.

Про це свідчать те, що з 60 тонн гречки на столичних ярмарках 19 березня продали лише 21 тонну, а з 20 тонн борошна - лише 10,1 тонни, повідомляє прес-служба КМДА.

"Це свідчить про відсутність ажіотажного попиту на продукт. Слід зазначити, що середньостатистичний українець споживає 2 кг гречаної крупи на рік, а за три місяці цього року у Києві вже реалізовано піврічну норму крупи. Така ж ситуація з борошном", - сказав Крамаренко.

За словами чиновника, для задоволення попиту на гречку Київська адміністрація організувала постачання цієї крупи від ДАК "Хліб України" для реалізації на ярмарках.

"Так, було продано 18,6 тонни цієї гречаної крупи за ціною 18,99 гривні за кг. Крім того, на ярмарках здійснювалась реалізація гречаної крупи, завезеної безпосередніми виробниками з областей України. Такої крупи було реалізовано 4,3 тонни за ціною 15-18,99 гривні. Також на ярмарках здійснювався продаж борошна виробництва ВАТ "Київмлин", всього було реалізовано 10,1 тонни борошна за ціною 4,2-4,5 гривні", - ідеться у повідомленні.

Українська правда. Київ