Колесніков: на Олімпіаді-2022 ніяких "безтендерів" не буде

Понеділок, 21 березня 2011, 14:23

Кабінет міністрів планує побудувати ковзанярський центр у Львові.

Про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Я думаю, нам нічого не заважає у другій половині 2012 року приступити до будівництва ковзанярського центру у Львові", - сказав він.

За словами Колесникова, це будівництво буде проводитися в рамках підготовки до подачі заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Він знову назвав реальними шанси України отримати право на проведення зимової Олімпіади, проте підкреслив, що до підготовки до неї необхідно розпочати вже після закінчення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"З точки зору підготовки я хотів би, щоб ми не вели кілька незакінчених процесів, потрібно закінчити Євро-2012, тим більше з Олімпіадою, ніякої пожежі не буде, ніяких "безтендерів», "будівництв за будь-яку ціну", - сказав Колесніков.

Він підкреслив, що необхідно активно розвивати зимові види спорту, оскільки без успішних виступів у них шанси на проведення Олімпіади зменшуються.

Україна має намір претендувати на право проведення зимової Олімпіади-2022, при цьому Львів розглядається як місто, яке буде її приймати.

1 грудня 2010 уряд створив організаційний комітет з підготовки та супроводу заявки в Міжнародний олімпійський комітет на отримання права проведення в України у 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор.