Бойко відвідає Дністровську ГАЕС

Неділя, 20 березня 2011, 10:57

22 березня Дністровську ГАЕС у Чернівецькій області відвідає міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, який проведе на ГАЕС розширену нараду щодо найближчих перспектив цього об'єкту і введення в експлуатацію другого гідроагрегату станції.

Про це на прес-конференції за підсумками року на своїй посаді повідомив голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, повідомляє агентство "УНІАН".

Він відзначив, що після катастрофи в Японії на АЕС в європейських країнах переглядають свої плани в сфері атомної енергетики, а тому значення і важливість таких об'єктів, як Дністровська ГАЕС, зростає.

За його словами, 2011 року на будівництво Дністровської ГАЕС виділено 1,9 млрд. гривень.

Кошти спрямовуються на виготовлення другого гідроагрегату станції, будівництво водосховища на 32 млн. кубометрів - 500 млн. гривень.

Також 60 млн. гривень будуть спрямовані на соціальну сферу Сокирянського району, де розташована станція, і міста Новодністровськ.

Папієв також додав, що введений в промислову експлуатацію перший гідроагрегат Дністровської ГАЕС перебуває в енергетичній мережі країни і торік виробив 50 млн. кВт електроенергії.

Губернатор відзначив, що у 2012 році планується ввести в експлуатацію другий гідроагрегат, а у 2013 році - третій.

"Коли ми матимемо три гідроагрегати, це буде найбільша в Європі гідроакумулююча станція, а коли здійснимо наступні етапи і будемо мати 7 гідроагрегатів, вона стане найбільшою в світі. Це буде об'єкт, завдяки якому нашу область сприйматимуть не тільки як край туристичних можливостей, а ще і як технологічно розвинений, індустріальний енергетичний край", - зауважив Папієв.