Фармацевти Жеваго зібрались на IPO у Варшаву

П'ятниця, 18 березня 2011, 15:12
Українська фармацевтична компанія "Артеріум" розглядає можливість виходу на Варшавську біржу.

Про це повідомили представники Arterium Corporation в четвер у столиці Польщі, передає "Дело".

"Варшавська біржа для нас - це важливий шанс і можливість, особливо в контексті Polfa Warszawa, а крім того, це також і тренд для багатьох українських фірм", - сказав глава компанії Денис Гарцилов.

"Це б дуже пасувало, якби "Артеріум" разом з Polfa Warszawa увійшла на Варшавську біржу. Я навіть можу уявити, що "Артеріум" могла б дебютувати на GPW без Polfa... Це швидше за все сценарій, над яким серйозно працюємо", - додав фінансовий директор "Артеріум" Юрій Ткачук.

Він також повідомив, що на даний момент немає чітко визначеного графіка по виходу на Варшавську біржу.

Представники київського фармацевта проінформували також, що компанія має намір стати впливовим гравцем в регіоні - в країнах СНД та Центрально-Східної Європи.

Досягти цього мають намір як за допомогою органічного розвитку, так і шляхом поглинання компаній, в основному в Україні, але також і в Польщі.

"Артеріум" бере участь у процесі приватизації Polfa Warszawa і вже закінчив due diligence.

У грудні 2010 Польський фармацевтичний холдинг, відповідальний за приватизацію державної Polfa, обрав 5 з 8 інвесторів в т.зв. короткий список охочих купити Polfa Warszawa.

У цей список потрапили такі компанії: Adamed, Polpharma, китайська Harbin Gloria Pharmaceuticals, Actavis Polska з міжнародної групи Actavis з центральним офісом в Ісландії і українська "Артеріум".

Процес due-diligence Polfa Warszawa повинен завершитися в першому кварталі 2011 року.

Фармкорпорація "Артеріум" створена в березні 2005 року на паритетних засадах двома фармацевтичними компаніями - найбільшим українським виробником антибіотиків ВАТ "Київмедпрепарат" і лідером з виробництва препаратів на рослинній основі ВАТ "Галичфарм".

"Артеріум" входить у фінансово-промислову групу "Фінанси і кредит", яку контролює Костянтин Жеваго.